به گزارش شاخه طوبی به نقل از نیزوا، شب یلدا یادآور یکی از قشنگ ترین و بهترین شب های سال برای هر ایرانی است چرا که دورهم نشینی ها و صله ارحام که در اسلام نیز بسیار بر آن تاکید شده لحظات بسیار خوب و خوشی را برای همگان رقم می زند.
شب یلدا که یکی از سنت های قدیمی ایرانیان است، آیین های خاص و ویژه ای در آن اجرا می شود که مهمترین آن مصرف خوراکی های مختلف می باشد که در آن میان علاوه بر تنقلات آجیل و شیرینیجات، هندوانه و انار نقش و جایگاه مهمی دارد و به نوعی هندوانه شب یلدا معروف و مشهور است.
شاید حضور این میوه فصل تابستانه بر سفره شب سرد سال کمی سوال برانگیز باشد که دلیل مصرف هندوانه در شب یلدا چیست؟
بسیاری از مردم دلایل متفاوت و مختلفی را برای آن ذکر می کنند و برخی ها هندوانه را نماد خاصی می دانند که حتما باید در سفره شب یلدا باشد و زیبایی خاصی به سفره می دهد اما یک پزشک به بررسی مصرف هندوانه در آغاز فصل سرما از نظر علم پزشکی پرداخته و دلایل جالبی برای آن برشمردند.
دکتر سکینه مهرابی پزشک عمومی در همین خصوص در گفتگو با خبرنگار نیزوا، گفت: شاید برخی از دلایل مصرف هندوانه در شب سرد سال خرافه باشد اما بسیاری از دلایل آن واقعیت دارد و از نظر علم پزشکی نیز مصرف هندوانه گرم و غیر خنک توصیه می شود.
وی با بیان اینکه هندوانه یکی از میوه های سرشار از املاح و آب و مواد پروتئینی است، افزود: از نظر پزشکی هندوانه یک میوه پرآبی است که مصرف آن چه در فصل تابستان و چه در فصل زمستان ضد عطش است و به کم آبی بدن کمک می کند.
این پزشک تصریح کرد: در شب یلدا که شروع فصل سرد است هندوانه را به عنوان یک نماد شروع فصل سرما استفاده می کنیم که اگر با یک دمای گرمتری استفاده شود علاوه بر اینکه املاح دارد و خون ساز است حتی اثر ضد سرماخوردگی هم دارد.
مهرابی، هندوانه را یک غذای مغذی پیشگیرانه که برای سرما خوردگی هایی که در فصل سرد اتفاق می افتد و ضعف بدنی که ممکن است به دلیل سرماخوردگی و فعالیت ویروس ها در بدن ایجاد شود مناسب دانست.
وی با تاکید بر مصرف هندوانه گرم به عنوان خاصیت ضد ویروس سرماخوردگی، اظهار کرد: با توجه به اینکه هندوانه تامین مایعات بدن را دارد وقتی بدن پر آب و مایع فراوانی داشته باشد محافظت بهتری نسبت به سرماخوردگی خواهد داشت.
این پزشک همچنین رنگ دانه های قرمز هندوانه را در جذب مواد خون ساز بدن موثر و خاصیت ضد سرطانی برای آن برشمرد.
مهرابی به مصرف شب آجیل و خشکبار و شیرینی که در شب یلدا افزایش می یابد اشاره کرد و گفت: مصرف هندوانه بر این اساس نیز اهمیت ویژه ای داشته و حالت خنثی کننده ای بر این اثرات مصرف مواد گرم دارد.
وی خاطر نشان کرد: اگر مصرف هندوانه به صورت سرد باشد ممکن است نتیجه عکس داشته باشد و اثرات ضد سرماخوردگی آن از بین رفته و فعالیت ویروس ها را در بدن ایجاد نماید چرا که وقتی هوا سرد است و بدن نیز با مصرف هندوانه خنک بیشتر سرما می گیرد و ویروس ها بیشتر فعالیت می کنند.
این پزشک توصیه اکید کرد: هندوانه در شب یلدا به صورت خنک و در یخچال نباشد و حتما گرم مصرف شود.
مطالب جالب دیگر
- ۹۶/۰۱/۲۲