چگونه هسته زیتون را در بیاوریم
اگر زیتونتون کوچیک (حدودا به اندازه یک گیلاس) هست، میتونید از هسته گیر گیلاس استفاده کنید.
برای بقیه زیتونها میتونید از روش زیر استفاده کنید.
با من همراه باشید:
زیتون ها رو روی سطحی تمیز و صاف، مثل تخته خرد کردن سبزیجات، قرار میدیم.
هر زیتون رو با انگشت شست فشار میدیم تا کمی صاف شده و دیواره زیتون ترک برداره.
اگر زیتونها جداره ضخیمی دارن که به هسته چسبیده، میتونیم با گوشت کوب ضربه آرومی به زیتون بزنیم تا ترک برداره.
طرز تهیه زیتون پرورده اصل
آماده سازی: ۳۰ دقیقه
مواد اولیه :
سیر (کوبیده شده یا پودر سیر) ۱ قاشق غذاخوری |
گردو (چرخ شده) نصف پیمانه |
پودر آویشن ۱ قاشق غذاخوری |
رب انار شیرین ۲ قاشق غذاخوری |
سرکه سفید ۱/۴ پیمانه |
سبزی (خالواش و چوچاق خرد شده یا نعنا خشک) به مقدار لازم |
نمک و گلپر به مقدار لازم |
زیتون بدون هسته نیم کیلو |
رب انار ترش ۱ قاشق غذاخوری |
سس مایونز ۳ قاشق غذاخوری |
برای شروع زیتون رو از یک روز قبل , هسته آن را جدا کرده بعد داخل آب خالص قرار بدید وچند بار آب آن را عوض کنید تا شوری آن گرفته بشه بعد داخل آبکش ریخته وبعد از گذشت نیم ساعت که آب زیتون کاملا گرفته شد زیتون رو داخل یک ظرف مناسب بریزید و بعد همه مواد را به زیتون مخلوط کرده و خوب هم بزنید تا مواد به خورد زیتون بره و در صورت تمایل قبل از سرو ۱ ساعت داخل یخچال قرار بدید.
نکات:
۱_مقدار سس مایونز وسرکه سفید بر حسب ذائقه قابل تغییر است و حتی میتوان حذفش کرد اما استفاده از آن باعث خوش طعمی زیتون پرورده میشود.
۲_رب انار ترش و شیرین هم بر حسب ذائقه قابل تغییر است.
۳_حتما قبل تهیه زیتون پرورده شوری زیتون را بگیرید و برای این کار حتما اول هسته آن را جدا کنید تا سریع تر شوری آن گرفته شود.
۴_میتوان در صورت تمایل از مقداری دانه انار و یک پیاز کوچک رنده شده هم استفاده کرد.
مواد اولیه :
زیتون (بدون هسته) نیم کیلو |
رب انار ۲قاشق غذاخوری |
گردو ۳۰۰گرم |
آبلیمو ۲قاشق غذاخوری |
نعنا (خشک) ۱قاشق غذاخوری |
آویشن (خشک) ۱قاشق غذاخوری |
دانه انار ۲قاشق غذاخوری |
روغن زیتون ۳قاشق غذاخوری |
سیر (کوبیده شده) ۲قاشق غذاخوری |
آب انار نصف پیمانه |
نمک به میزان لازم |
گلپر به میزان لازم |
سبزی (شامل نعنا، خالواش، چوچاق(محلی گیلان)) ۱دسته کوچک |
طرز تهیه :
ابتدا زیتون را داخل آبکش بریزید تا آب اضافی آن کاملا خارج شود.گردو را ۲بار چرخ کنید تا کاملا نرم شود. گردو را به همراه سبزی خرد شده،سیر کوبیده شده،رب انار و خلاصه همه مواد به جز زیتون داخل غذا ساز یا میکسر بریزید تا به خوبی میکس شوند.
مواد میکس شده را به زیتون اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و بعد زیتون آماده شده را به مدت حداقل ۲ساعت داخل یخچال قرار دهید و بعد سرو کنید.
نکات:
۱)اگر به سبزی های محلی دسترسی نداشتید فقط از نعنا استفاده کنید.
۲)در صورت تمایل همه ادویه های پودری را با هم مخلوط کرده و در انتها اضافه کنید.
۳)اگر زیتون شما تلخ بود آن را چند بار بجوشانید و آب آن را خالی کنید تا تلخی آن گرفته شود.
۴)اگر در زیتون پرورده از گردوی بیشتری استفاده نمائید رنگ زیتون پرورده شما روشن تر و در صورتی که از انار بیشتری استفاده نمائید رنگ ان تیره تر خواهد شد.
نو ش جان
مواد اولیه :
سبزیجات معطر (خرد شده) ۱۵۰گرم |
زیتون بدون هسته ۱۰۰۰گرم |
رب انار شیرین ۳٫ق.س |
اب انارترش ۱/۲فنجان |
گردوی خرد شده ۳۰۰گرم |
سیر له شده ۳حبه |
روغن زیتون ۲٫ق.س |
نمک و فلفل سیاه ب.م.ل |
طرز تهیه:
۱٫ابتدا اب انار ترش را با رب انار شیرین مخلوط کنید
۲٫سپس سیر نمک فلفل روغن زیتون گردو وسبزجات معطر رابه مواد افزوده
۳٫در اخر زیتون بدون هسته را به مواد اضافه کنید مواد را خوب مخلوط کنید
۴٫حدود ۱۲ساعت در ظرف در بسته در یخچال قرار دهید تا مزه هابه خورد هم برود
۵٫سبزی معطرشامل اوجی نعنا سرسم زولنگ گشنیز وکمی مرزه است اما زولنگ باید دو برابر سبزی ها باشد سبزی اصلی زولنگ است
زیتون گردو سبزی رب انار واب انار وسیر کاملا ارگانیک و برای باغ پدرم است
بهتر است زیتون خام را تهیه وخودتان مراحل تلخ بری انرا انجام دهید.دراشپزی بعدی مراحل شیرین کردن زیتون رو نشان میدهم.
اگر میخواهید زیتون را خود در منزل عمل آورید این مطلب به شما کمک می کند تا این کار را به بهترین وجه انجام دهید:
اصولا زیتون ها به سه صورت کنسروی – شکسته و بی هسته هستند .
زیتون شکسته زیتو نی است که مراحل روغن گیری آن انجام شده است و زیتون بی هسته همان زیتون کنسروی است (روغن کشی نشده است) و برای تهیه ی زیتون پرورده و یا تزپین کردن با فلفل قرمز و بسته بندی های خوشگل استفاده می شود.
در هرحال همه ی زیتون ها یک تلخی دارند و تنها راه گرفتن تلخی آنها خواباندن در آب نمک و شستشوی چند باره ی آنها است تا طعم تلخی آن به حد مورد انتظار شما از بین برود .( میتوان در روز حدود سه الی چهار بار زیتون ها را می شویم و مجددا در آب نمک بریزیم )
در آخر که طعم مطلوب را پیدا کرد مجددا زیتون ها را در آب نمک بریزید شوری آن به اندازه ای باشد که خوراک آن برای شما مطبوع است (نه بی نمک و نه شور) و مثلا اگر در سطل های پلاستیکی سایز ماست های سه کیلویی می ریزی .روی آن ۱ یا ۲ قاشق روغن زیتون و گلپر (یک قاشق ) بریز معمولا زیتون را در جای خنک می گذارند وسعی کن این جای خنک یخچال نباشد.
معمولا زیتونهای سبز یا زیتونهایی که اندکی مانده تا رسیده شوند را برای مدتی در محلولهای قلیایی میخوابانند تا تلخی گوشت آنها گرفته شود. سپس مدتی در آب میخوابانند و سرانجام در ظرف محتوی محلول کمنمک (مخلوط آب، نمک و سرکه) نگه میدارند یا اینکه از همان ابتدا فرآیند گرفتن تلخی را تنها با آبنمک انجام میدهند.
زیتون را به این روش حتی در خانه نیز میتوان عمل آورد، اما به دلیل وقتگیر بودن این فرآیند، بیشتر مصرفکنندگان، زیتون آماده را ترجیح میدهند. بعضی از زیتونها پس از عمل آوردن سیاه میشوند. اگر زیتون پس از بیرون آوردن از قلیاب مدتی در معرض هوا قرار گیرد، رنگش به سیاهی میزند. البته رنگ زیتون بیش از همه به نوع آن مربوط میشود.
در مورد محلول های قلیایی خوراکی ( ترکیب آب و بی کربنات ها مثل جوش شیرین و آهک (که برای مربای بالنگ استفاده می شود )
مواد لازم :
زیتون: ۱کیلو
سیر: ۱بوته
مغز گردو ی چرخ شده: ۱ پیمانه
اب انار: ۱پیمانه
سبزی معطر (در گویش مازندرانی زلنگ و در گویش گیلانی چوچاق): ۲ بسته
رب انار: ۱ قاشق
دانه انار ترش در صورت تمایل: نصف پیمانه سایده شده
گلپر: ۲قاشق چای خوری
طرز تهیه:
اول زیتون ها را شسته و هسته آنها را جدا میکنیم و کنار میگذاریم.
میتوانید برای راحتی کار از زیتون های هسته گرفته استفاده کنید.
سبزی معطر را شسته خوب چرخ می کنیم
( در گذشته سبزی ودانه انار را با هم می سابیدند حالا چون وسایل برقی در دسترس هست از انها استفاده می کنیم)
سپس سبزی چرخ شده، گردوی چرخ شده ،رب انار ، گلپر و سیر کوبیده رابا هم مخلوط می کنیم
بعد مقداری از اب انار را میریزم باز مخلوط می کنیم اگر مزه وترشی ان خوب بود بقیه آب انار را نمی ریزیم در صورت تمایل می توان ترشی و سیر انرا بیشتر کرد
مطالب جالب دیگر
- ۹۶/۰۱/۱۴