وبلاگ تفریح و سرگرمی زمستونی

وبلاگ تفریح و سرگرمی

وبلاگ تفریح و سرگرمی زمستونی

وبلاگ تفریح و سرگرمی

سمعک یا Hearing Aids

به تقویت کننده الکترونیکی کوچکی که افراد را در شنیدن صداها به طور محسوس یاری می کند و عملکرد ساده ای هم دارد سمعک گفته می شود.سمعک با تقویت صدا سبب می شود که افراد  کم شنوا بتوانند تمام رنج های صوتی را بشنوند و در نتیجه این افراد هم قادر خواهند بود به سادگی با دیگران ارتباط برقرار کنند و مانند دیگر انسان ها بتوانند در جامعه حضور داشته باشند و بدون مشکل به فعالیت های خود ادامه دهند.

سمعک انواع بسیار گوناگونی داشته که نتیجه تلاش افراد در حوزه های مختلف می باشد هر کدام قیمت خاص خود را داشته و البته سمعک های تولیدی شرکت های مختلف هر کدام معایب و مزایای خاص خود را دارند.

امروزه سعی شده است که  استفاده از سمعک تا حد ممکن ساده تر باشد و فرد در مکالمات روزانه، استفاده از تلفن یا تماشای تلویزیون و … احساس راحتی کرده و متوجه مشکل خاصی نشود و به همین منظوردر طراحی سمعک از تقویت صداهای مزاحم محیطی تا حد ممکن جلوگیری می شود.

انواع سمعک با توجه به اندازه، شکل قرارگیری در گوش و هم چنین قدرت پوشانندگی:

  • سمعک (Receiver in the  canal (RIC

سایز کوچک، صدای صاف تر با کیفیت بهتر نسبت به انواع مرسوم پشت گوشی،  عدم امکان وقوع فیدبک به دلیل ،اصله زیاد بین میکروفون و رسیور سمعک،  قابل قبول ترین سمعک از نظر زیبایی شناختی،  Open fitting (نیاز به قالب گیری ندارند)

  • سمعک پشت گوشی  (Behind The Ear Hearing Aid (BTE

معمولا برای کم شنوایی های ملایم تا عمیق مورد استفاده قرار می گیرند و از جمله سمعک های متداول به شمار می رود و استفاده از آن ها برای تمامی رده های سنی مناسب است.این سمعک ها بهترین انتخاب برای کودکان هستند زیرا علاوه بر مقاومت بالا، به تمامی ویژگی های لازم برای کم شنوایی کودکان مجهز شده است.

در این سمعک  رسیور، میکروفن و تقویت کننده در داخل یک محفظه کوچک، قرارمی گیرند و سمعک در پشت لاله گوش قرار می گیرد. صدای تقویت شده از طریق لوله پلاستیکی نرم به قالب گوش و از آنجا به گوش فرد می رسد و فرد کم شنوا صدا را می شنود.

  • سمعک داخل گوشی (In The Ear Hearing Aid (ITE

این نوع سمعک ها نیاز به قالب گیری داشته و کم شنوایی های شدید تا عمیق را پوشش می دهند و قطعات سازنده  سمعک در داخل پوسته  خاصی که برای فرد استفاده کننده از قبل قالب گیری شده است ، قرار گرفته و در قسمت ابتدائی  گوش خارجی قرار داده می شود.

  • سمعک عینکی (Eye Glass Hearing Aid (E.H.A

تمام قطعات، داخل دسته عینک جاسازی شده و به دلیل راحتی استفاده از انواع دیگر این نوع فقط برای افراد دارای شرایط خاص از قبیل افرادی که سابقه جراحی در گوش را دارند و یا مجرای گوش خارجی بدلیل عفونت وترشحات قارچی امکان استفاده از سمعک های دیگر را ندارد و یا لاله گوش از ابتدا تشکیل نشده است و نمی توانند از دیگر انواع سمعک استفاده کنند مناسب است.

%d8%b3%d9%85%d8%b9%da%a9-%d9%88-%d8%a7%d9%86%d9%88%d8%a7%d8%b9-%d8%a2%d9%86

  • سمعک جیبی (Body Worn Hearing Aid (BW

میکروفون و تقویت کننده درون محفظه ای نصب شده که در داخل جیب قرار می گیرد . رسیور آن توسط سیمی به سمعک متصل می شود و به وسیله قالب داخل گوش فرد جای می گیرد .برای کم شنوائیهای متوسط تا عمیق مورد استفاده قرار می گیرد.

 

توصیه های لازم برای افرادی که از سمعک استفاده می کنند:

  •  نحوه استفاده از انواع امکانات سمعک را یاد بگیرید.
  •  نحوه تمیز کردن سمعک و گوش خود را از کارشناس شنوایی‌سنجی بپرسید.
  •  چگونگی تعویض باتری سمعک را یاد بگیرید تا پس از تمام شدن باتری، آن را عوض کنید.
  •  یک ماه پس از استفاده از سمعک، برای تنظیم مجدد آن به کارشناس شنوایی‌سنجی مراجعه کنید.
  •  طی یک ماه اول استفاده از سمعک، هر گونه مشکل و سوال خود را یادداشت کنند و از کارشناس شنوایی‌سنجی بپرسید.
  •  پس از اینکه به سمعک عادت کردید، برای انجام آزمون شنوایی و تنظیم سمعک، هر شش ماه یک بار به کارشناس شنوایی‌سنجی مراجعه کنید.
  •  بعضی سمعک ها، قابلیت نصب برنامه های مختلفی را بر روی خودشان دارند. اگر سمعک شما این اینگونه است، نحوه تعویض برنامه سمعک را از کارشناس شنوایی‌سنجی سوال کنید.
  •  سمعک های مختلف، امکانات و تجهیزات مختلفی دارند. سعی کنید نیازهای اصلی شنوایی خود را بدانید تا سمعکی را تهیه کنید که دقیقا همان نیازها را برطرف نماید.

مطالب جالب دیگر

  • ۹۵/۱۲/۲۲
  • sara sara1