روش اول:
مواد لازم:
پودر گردو ۳۰۰گرم
شکر ۶۰۰گرم
سفیده تخم مرغ ۳۰۰گرم
سرکه ۱قاشق سوپخوری
وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
جوش شیرین یک چهارم قاشق چایخوری
آرد برنج ۳قاشق سوپخوری
پودر کاکائو ۱قاشق چایخوری
طرزتهیه:
۱.پودر گردو +شکر رو با هم مخلوط میکنیم.
۲.حالا یک مقدار از سفیده رو اضافه و با هم مخلوط میکنیم.
۳.بعد دوبار از چرخگوشت رد میکنیم و حالا مابقی سفیده رو اضافه میکنیم و خوب با هم مخلوط میکنیم.
۴.مایه رو در ظرف مناسبی میریزیم و بعد میذاریم روی حرارت بسیار ملایم و مرتب هم میزنیم به مدت ۴۰دقیقه.
۵.در دقایق آخر پودر کاکائو رو هم اضافه میکنیم بعد از مخلوط شدن از روی حرارت برمیداریم.
۶.بعد از اینکه خنک شد سرکه +جوش شیرین+وانیل+آرد برنج رو اضافه میکنیم.
نکات مهم:
زمانی که روی حرارت هست حتما باید مرتب هم زده بشه.
زمانی که روی حرارت هست مایه نباید به هیچ عنوان قل بزنه یا بجوشه زمانیکه آماده میشه بخار میکنه.
به جای چرخگوشت میتونید از دستگاه غذاساز هم استفاده کنید به مدت ۲دقیقه مواد رو خوب بزنید تا کاملا یکدست بشه.
حتما یکربع قبل فر باید روشن بشه.(چون داغ بودن فر خیلی مهمه)
حتما باید از شکر استفاده بشه.
مواد لازم:
آرد ۱۰۰ گرم
پودر شکر ۱۵۰ گرم
گردوی خرد شده ۲۰۰ الی ۲۵۰ گرم
کره ۱۵۰ گرم
زرده تخم مرغ ۵ عدد زرده
بیکینگ پودر یک قاشق غذاخوری
وانیل نصف قاشق مربا خوری
طرز تهیه:
کره نرم شده را با وانیل و شکر و زرده تخممرغ با همزن برقی هم میزنیم.
آرد و بیکینگ پودر را از الک رد میکنیم و گردوی چرخ شده را اضافه میکنیم. خمیر را در ظرفی گذاشته و در یخچال به مدت ۳۰ دقیقه قرار میدهیم.
سپس فر را با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کرده و خمیر را به صورت توپهای کوچک در میآوریم و سینی فر را چرب میکنیم یا کاغذ روغنی میاندازیم و شیرینیها را به فاصله ۴ سانتیمتر کنار هم میچینیم.
مدت پخت این شیرینی ۱۲ الی ۱۵ دقیقه است.
نکات مهم:
میتوان از قیف خامه پاش و ماسوره استفاده کرد.
این خمیر هرچه بماند و زمان استراحتش بیشتر باشد , رنگ خمیر و شیرینیها تیرهتر میشود .
اگر تمایل دارید شیرینی شما حالت نرم و کش دار پیدا کرده و همچنین رنگ آن تیره تر شود، مقدار آرد را کمتر کرده و به همان مقدار گردو اضافه کنید.
در صورت تمایل از پودر کاکائو استفاده کنید تا شیرینی شما تیره تر شود
مواد لازم :
۳ عدد زرده تخم مرغ
۱۵۰ گرم پودرقند
یک فنجان مغز گردوی خرد شده (که آن را قبلا با آسیاب اسلایسر آکا خرد نموده اید)
یک قاشق مرباخوری آرد
یک قاشق چایخوری بیکینگ پودر
کمی وانیل
کمی پودر هل ودارچین وپودر شکر
طرز تهیه :
زرده تخم مرغ ها را به هم می زنیم. وانیل و یک سوم پودر قند را اضافه کرده، آن را تا ۵ دقیقه به هم می زنیم . سپس نصف پودر قند باقیمانده را اضافه کرده و به هم می زنیم و بقیه پودر قند را هم اضافه می کنیم. زمان به هم زدن پفک گردویی، باید ۱۵ دقیقه طول بکشه و در آخرین مرحله بیکینگ پودر را با آرد مخلوط کرده، به زرده اضافه می کنیم. درآخرهم گردو را افزوده و با قاشق کمی از مایع برمی داریم و روی کاغذ روغنی که درسینی قرار داده ایم ، با کمی فاصله و در طبقه وسط فر با حرارت ملایم قرار می دهیم ، تا پفک ها پخته و کاملاً خشک شوند. حرارت فر ۳۰۰ درجه فارنهایت و زمان پخت ۱۵ دقیقه است.
این شیرینی رو وقتی که هنوز گرمه امتحان نکنید چون بوی نامطبوع تخم مرغ داره ولی وقتی خنک شد برطرف می شود.روی این شیرینی ها کمی پودر هل با دارچین وپودر شکر بپاشید خوشمزه تر می شود در ضمن پودر شکرش هم می باید خیلی کم باشد.
شیرینی گردویی با سفیده
مواد لازم.
پودر کیک یا بیسکویت کاکائویی ۵/۲ پیمانه
گردوی آسیاب شده ۵/۲ پیمانه
سفیده تخم مرغ ۴ تا ۵ عدد
سرکه سفید ۲ قاشق غذاخوری
شکر ریز ۳ پیمانه
پودر کاکائو ۱ قاشق غذاخوری در صورت تمایل
پودر هل نرم ۱ قاشق چایخوری
آرد برنج در صورت نیاز ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه.
پودر کیک+پودر گردو+شکر+هلو پودر کاکائو را با هم مخلوط کنید و سفیده تخم مرغ را آرام آرام اضافه کنید
و بعد از هر بار اضافه کردن کاملا به هم بزنید تا خمیر سفت و یکدستی بدست آید سپس دو بار خمیر را از
چرخ گوشت رد کنید تا کاملا نرم و یکدست شود.خمیر را داخل یک ظرف ریخته و روی شعله خیلی کم گذاشته
تا گرم شود.گرم کردن خمیر در اینجا خیلی مهم است مدام زیر و رو کنید که یکدست گرم شود باید گرمای خمیر
به حدی باشد که وقتی انگشت در خمیر می کنیم نه سرد باشد نه گرم.یعنی انگشت شما نه احساس کند که داغ
شده و نه احساس کند که خمیر سرد است بلکه معتدل.سپس از روی شعله بردارید و دو قاشق سرکه به خمیر
اضافه و کاملا هم بزنید.اگر خمیر شل بود دو قاشق آرد برنج به آن اضافه کنید ولی اگر سفت بود احتیاج ندارد
سپس درون قیف بدون ماسوره مواد را ریخته و با فاصله درون سینی شیرینی پزی بریزید.لازم نیست که فر
شما خیلی داغ باشد پنج تا ده دقیقه قبل از آماده شدن خمیر کافیست فر را با دمای ۱۶۵ تا ۱۷۰ درجه سانتیگراد
روشن کرده و قالب را درون آن به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بسته به دمای فر قرار داده(بهتر است حتما چک کنید)
سپس از فر درآورده و بعد از سرد شدن در ظرف در بسته قرار دهید .این شیرینی در ظرف در بسته بین ۳ تا
۴ روز قابل نگهداری است ولی برای ماندگاری بیشتر می شود در فریزر قرار داد.
نکته.
اگرشیرینی شفاف باشد بسته به سرکه آن
اگر ترک بیشتری داشته باشد بسته به شکر آن است.
امیدوارم از این شیرینی لذت ببرید.و در لحظات شیرین زندگی همراه خانواده نوش جان کنید.
زرده تخم مرغ ۳ عدد
شکر ۳ قاشق غذا خوری
گردوی خرد شده ۱۵۰ گرم
وانیل قدری
خلال پسته یا پودر پسته به میزان لازم
طرز تهیه: ابتدا فر را روی بیشترین درجه روشن کنید و بعداز ۴ الی ۵ دقیقه درجه آن را روی ۱۸۰ تنظیم کنید. درب فر کاملاً بسته باشدو سعی کنید در هنگام پخت هر گونه شیرینی در فر را بی جهت باز نکنید واگر خواستید نگاهی به شیرینی بیندازید از بیرون فر واز پشت شیشه این کار را انجام دهید. این مقدار اندازهای که در بالا نوشتهام برای یک سینی فر کافیست و بهتر است که هر بار این مقدار را تهیه و در سینی بچینید و در ضمن اینکه پخته میشود دوباره همین عمل را تکرار کنید و دوباره مایه جدید تهیه و سینی قبلی را از فر در آورده و با مایهای که بار دوم تهیه کردهاید سینی بعدی را آماده و در فر بگذارید. این کار را ۳ یا ۴ ویا۵ بار میتوانید بسته به مقدار شیرینی که لازم داریدتهیه کنید وبنابر این مقدار مواد لازم ۳ یا ۴ ویا پنج برابر موادی که در بالا نوشته بودم نیاز میباشد و علت اینکه دستور مواد را فقط برای یک سینی نوشتهام این است که هر چه موادی را که تهیه میکنید تازه تر باشد شیرینی گردویی پف بیشتری خواهد داشت طرز تهیه: گردو را اندازه یک نخود کوچک خرد کنید واگر پوستههای نازک گردو در حین خرد شدن به آن اضافه شده جدا کنید. زرده و شکر و وانیل را با همزن برقی حدود ۵ دقیقه خوب به هم بزنید بعداز اینکه خوب به هم زده شد کاملاً زرده رنگ روشن به خود گرفته و سفت و کشدار میشود. بعد گردوی خرد شده را اضافه کنید و با قاشق زرده و گردو را مخلوط کنید تا تمام گردوها با زرده تخم مرغ آغشته شود. داخل سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید (ازکاغذ مخصوص الگو ی خیاطی و روغن مایع برای چرب کردن استفاده کنید) از مواد با قاشق گلولههایی کوچکتر از یک گردو برداشته و با فاصله در سینی روی کاغذ بچینید و روی آن را خلال یا پودر پسته بریزید و در پنجره وسط فر با حرارت ۱۸۰ درجه و به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید بعد از این مدت زیر نان گردویی کمی طلایی میشود و کامالاً پخته شد از فر خارج کنید.
طرز تهیه شیرینی گردویی بدون فر
بیسکویت پودر شده: ۱۰۰ گرم
گردوی چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
سفیده تخممرغ: ۶ عدد
جوهر لیمو: نصف قاشق چایخوری
شکر: ۴۰۰ گرم
آرد گندم یا آرد برنج یا آرد ذرت: یک سوم پیمانه
وانیل: یک سوم قاشق چایخوری
طرز تهیه:
۱- گردوی چرخ کرده، سفیده تخم مرغ، شکر، پودر بیسکویت و آرد برنج یا آرد ذرت را در ظرفی با هم، مخلوط کرده و آنها راچند بار از چرخ گوشت رد میکنیم تا کشدار شود.
۲- سپس آن را درظرفی ریخته، روی حرارت ملایم قرارداده و هم میزنیم تا مایع داغ شود.
۳- جوهرلیمو را در یک قاشق سوپخوری آب جوش حل کرده، به مایه اضافه میکنیم.
۴- ظرف را از روی حرارت برداشته و مقداری سفیده تخم مرغ روی آن میریزیم تا سطح آن خشک نشود و مایع خنک شود.
۵- وانیل را به آن اضافه کرده، هم میزنیم.
۶- در کف سینی فر، کاغذ روغنی قرار داده و مایه شیرینی را با استفاده از قیف مخصوص و با رعایت فاصله، روی کاغذ میریزیم و با حرارت متوسط در فر (۲۵۰ درجه) به مدت ۲۰- ۱۵ دقیقه حرارت میدهیم تا کاملا بپزد.
توجه:
اگر در مرحله اول کار، متوجه شدید هنگام چرخ کردن، خمیر سفت است میتوانید یک یا دوعدد تخممرغ به خمیر اضافه کرده، تا شل شود.
شیرینی گردویی
زردهٔ تخم مرغ ۴ عدد
مغز گردوی کمی خرد شده ۳۰۰ گرم
شکر ۴ قاشق غذاخوری
وانیل نصف کمتر قاشق چای خوری
طرز تهیه:
داخل سینی فر را یک ورق مخصوص شیرین میاندازیم. زردهای تخم مرغ را با شکر و وانیل مخلوط میکنیم و آنقدر میزنیم تا کاملا سفت و کم رنگ شود بعد گردو را به آن اضافه میکنیم و به هم میزنیم بعد از مایه با قاشق گلولههای کوچکی با فاصله داخل سینی میگذاریم و روی پنجره وسط فر با حرارت ملایم بیست دقیقه میپزیم. بعد از آن شیرینیها را وقتی سرد شد در ظرف میچینیم
منبع : http://mehrmihan.ir/nut-sweets/
مطالب جالب دیگر
- ۹۵/۱۲/۱۷