وبلاگ تفریح و سرگرمی زمستونی

وبلاگ تفریح و سرگرمی

وبلاگ تفریح و سرگرمی زمستونی

وبلاگ تفریح و سرگرمی

خیارشور یک خوراکی از نوع شور است. برای تهیه خیار شور، خیار قلمی را در یک بازه زمانی مشخص در آب شور و سرکه یا محلول های مشابه قرار می دهند. با ما همراه باشید تا طرز تهیه این خیارشور خوشمزه را به شما آموزش دهیم.

recipe-for-pickles
طرز تهیه خیارشور ترد و خوشمزه
مواد لازم:
خیار ریز قلمی : ۲ کیلو
برگ کرفس: ۲۰۰ گرم
شوید : ۲۰۰ گرم
تلخون: یک کیلو
سنگ نمک: به میزان لازم ( اگه ازنمک معمولی استفاده میکنید خیار ها نرم میشه ولی اگه ازسنگ نمک استفاده کنید کیفیت خیار شور شما خیلی خوب خواهد شد )
سیر: ۴ حبه بزرگ
فلفل سبز تند: ۴ عدد
زاج سفید: یک تکه کوچیک اندازه نخود

recipe-for-pickles

طرز تهیه:
سبزی ها و خیار ها رو بشورید و بزارید خوب خشک بشن ( اگه خوب خشک نشه کپک میزنه ) ، لازم نیست سبزیها رو خرد کنید ، بعضی ها خیار ها و سبزیها رو نمی شورند و بعد خیار شورها رو آب میکشند اما مامان من از همون اولش می شوره.
آب و نمک رو بزارید بجوشه ( تقریبا به ازا هر۱۵ لیوان آب یک لیوان خرد شده سنگ نمک به کار میره ) در انتها زاج سفید رو هم بندازید توش و وقتی حل شد از رو گازبدارید.
خیار و سبزیها را لایه لایه داخل ظرف ترشی ریخته و سیر و فلفل را هم لابه لای آنها قرار دهید ، آب و نمک رو بریزید روی مواد تا جائی که ظرف پربشه بعد درش رو محکم ببندید و بزارید تا جابیفته بستگی به دمای هوا زمان لازم برای عمل اومدن خیار شور متفاوته هرچه هوا گرمتر بشه زمان هم کمتر میشه
نکته بسیار مهم : دمای آب و نمکی که روی خیار شور می ریزید خیلی مهمه ، این آب باید گرم باشه نه داغ نه سرد! یعنی وقتی انگشتتون رو توش می زنید نسوزه!
نکته خوشمزه: اگه لابلای مواد ، گوجه های رسیده سفت هم بریزید میتونید همزمان شوری گوجه فرنگی خوشمزه هم داشته باشید
طرز تهیه خیار شور صنعتی در خانه

مواد لازم:

۱-آب ۶ لیوان

۲- خیار قلمی یک کیلو

۳- نمک نصف لیوان

۴- سرکه یک و نیم تا دو لیوان

۵- ترخون تازه ۱۰۰ گرم

۶- فلفل سبز تند چند عدد

۷- سیر یک بوته

۸- شیشه با درب فلزی به تعداد لازم

طرز تهیه:

ایتدا آب را جوشانده بعد می گذاریم خنک شود در ادامه سرکه و نمک را به آن اضافه و مخلوط کرده در هر کدام از شیشه ها یک شاخه کوچک ترخون (ترخون آن زیاد نشود چون باعث تلخ شدن خیارشور می شود) یک حبه سیر و یک عدد فلفل سبز قرار میدهیم . در ادامه خیاره ا را در شیشه می چینیم و مخلوط آب نمک و سرکه تهیه شده را به آن اضافه می کنیم و درب شیشه ها را محکم می بند یم وشیشه ها درون یک قابلمه می چینم و آب سرد درون قابلمه می ریزیم تا جایی که نصف شیشه ها را در بر گیرد و روی حرارت قرار می دهیم تا آب به جوش آ ید بعد از به جوش آمدن ۱۵ دقیقه اجازه می دهیم که آب بجوشد سپس از روی حرارت قابلمه را برداشته و شیشه ها را خارج می کنیم و دوباره سر شیشه هارا محکم کرده و اجازه می دهیم شیشه ها خنک شود و آنها را درون کابینت قرا ر می دهیم بعد از ۷ روز می توانیم از خیار شورها استفاده کنیم و تا یک سال میتوانیم شیشه خیارشوری که درب آن باز نشده نگهداری کنیم.

recipe-for-pickles
طرز تهیه خیارشور فوری

مواد لازم-

خیار ریز و تازه: ۲ کیلو،

سبزی، شامل ترخون، شوید، مرزه و جعفری: ۲۵۰ گرم،

سیر: یک بوته بزرگ،

فلفل تند ۵ یا ۶ عدد،

تخم گشنیز: یک قاشق مرباخوری،

نخود خام: چند عدد برای ترد شدن خیارها،

نمک: یک پیمانه،

آب: ۱۴ پیمانه،

سرکه: یک پیمانه

 

ابتدا خیار و سبزی‌ها را بشویید و بگذارید آب آنها خشک شود. دقت کنید میزان آب و نمک را حتما رعایت کنید. آب را در قابلمه بریزید و نمک و سرکه را هم افزوده و بگذارید جوش بیاید. با فرو کردن یک خلال دندان در خیارها، و ایجاد روزنه در خیار از پوک شدن خیار شور جلوگیری کنید. خیار‌ها را به ترتیب در یک شیشه تمیز بریزید ولابه‌لای آنها سبزی و سیر پوست گرفته شده و فلفل بگذارید تا شیشه پر شود و در نهایت روی خیارها را سبزی بریزید و بپوشانید. نخود و تخم گشنیز را هم بین خیارها بپاشید. وقتی آب جوش آمد، آن را روی خیارها بریزید و در شیشه را محکم ببندید و بعد از خنک شدن، حتما در جای خیلی خنک نگهداری کنید تا خیار شور شما سبز و ترد بماند و تغییر رنگ ندهد. در این روش، خیار شور به دلیل ایجاد چند سوراخ در خیارها، زودتر شور شده و آماده مصرف می‌شود.
طرز تهیه خیارشور بدون سرکه

مواد لازم :
خیار قلمی                    ۲ کیلو
نمک                           ۱ لیوان
برگ کرفس                   ۲۰۰ گرم
شوید                          ۲۰۰ گرم
فلفل سبز تند                 ۵ عدد
ترخون                        ۳۰۰ گرم
سیر                         ۱ بوته
تخم گشنیز                 ۱ قاشق چایخوری
آب و سرکه                  به مقدار لازم

 

طرز تهیه :
خیارها و سبزی ها را با آب سرد بشوئید و خوب خشک کنید تا کپک نزنند.

در ظرفی آب ، سرکه و نمک را به جوش اورید ( مقدار سرکه نصف آب است ) سپس از روی حرارت برداشته و بگذارید خنک شود.

درون شیشه ای تمیز مخلوطی از برگ کرفس خرد شده ، شوید ، فلفل سبز ، سیر ، تخم گشنیز و ترخون بهمراه خیارها بریزید سپس محلول اب و سرکه را روی مواد بریزید تا کاملا سطح خیارها با ان پوشیده شود سپس در شیشه را محکم ببندید و در دمای محیط به مدت ۱ هفته قرار دهید ، پس از این مدت خیارشورهای اماده شده را درون یخچال بگذارید.

نکته : برای اینکه رنگ خیارشور تغییر نکند و سبز بماند در این یک هفته ان را در محیطی که سایه دارد قرار دهید و برعکس برای روشن شدن رنگ خیارشور ان را در نزدیکی پنجره یا محیطی که نور خورشید میتابد قرار دهید.

نکته : دمای آب و سرکه ای که روی خیار شور میریزید بسیار مهم است ، این آب باید گرم باشد یعنی وقتی انگشت خود را درون اب نمک میزنید گرمای ان را احساس کنید ؛ بهتر است از سنگ نمک بجای نمک معمولی استفاده کنید.

مقدار نمک بستگی به خودتان دارد اما به طور معمول برای هر ۱۵ لیوان آب ۱ لیوان نمک مناسب میباشد ، برای ترد شدن خیار شور میتوانید از تکه کوچکی زاج سفید درون خیار شور استفاده کنید.

 

recipe-for-pickles

منبع : http://mehrmihan.ir/recipe-for-pickles/


مطالب جالب دیگر

  • ۹۵/۱۲/۰۸
  • sara sara1