وبلاگ تفریح و سرگرمی زمستونی

وبلاگ تفریح و سرگرمی

وبلاگ تفریح و سرگرمی زمستونی

وبلاگ تفریح و سرگرمی

مصرف امگا۳ در بارداری، توصیه متخصصان چیست؟


حتما تا به حال اسم امگا ۳ به گوشتان خورده. امگا ۳ یکی از موادغذایی و ریز مغذی‏‌هایی است که برای تندرستی اهمیت دارد و بشر نمی‌‏تواند بدون آن سرکند.
شهرزاد: حتما تا به حال اسم امگا ۳ به گوشتان خورده. امگا ۳ یکی از موادغذایی و ریز مغذی‏‌هایی است که برای تندرستی اهمیت دارد و بشر نمی‏‌تواند بدون آن سرکند. امگا ۳ از طریق بعضی مواد غذایی خاص به دست می‌آید و به بدن می‌رسد. کین‌تان، پژوهشگر نامدار مواد غذایی در این باره می‏‌گوید: «اگر می‏‌گوییم امگا ۳ ضروری است، منظور این است که این ماده اهمیت زیادی دارد و بدن نمی‏‌تواند فقدان آن را تحمل کند. همه‏ هم خانواده‏‌های امگا مهم هستند و غیر از امگا ۳، امگا ۶ و امگا ۹ هم برای بدن لازم هستند. این ریز مغذی در مواد غذایی مثل روغن زیتون، محصولات لبنی و مواد دیگر وجود دارد. هر امگایی عملکردهای متفاوتی دارد. امگاها قادر هستند موادی برای یاخته‏‌ها و سلول‌های بدن، اعصاب و هورمون‏‌ها بسازند.»

امگا ۳ بدن را ترمیم می‌کند

بنا به اظهارات کین‌تان، امگا ۳ در هورمون‏‌ها نقش یک پیام‌رسان را ایفا می‌کند و دستگاه گردش خون در این بین به عنوان شبکه انتقال است. در واقع هورمون‏‌ها از طریق جریان خون در بدن شما حرکت می‏‌کنند و به سلول‌های‏تان اطلاع می‏‌دهند که چه کاری را باید انجام بدهند. اما چنانچه تولید آن از عهده‏ بدن‌تان برنیاید، دچار بیماری‌های مزمن می‏‌شوید. کمبود یا نبود مواد سازنده‏ لازم به بدن شما آسیب می‌رساند. این مواد باید برای ترمیم، رشد یا بهبود بدن شما استفاده شوند و هرگونه کمبود یا فقدان آن‌ها به تحلیل و فروپاشی بخشی از بدن منجر می‏‌شود. به همین دلیل دستیابی به مقادیرکافی امگا ۳ برای بدن نقشی اساسی دارد. این ماده کمک می‌کند فرآیند ترمیم در بدن به سهولت انجام شود.

امگا ۳ برای باردارها

یکی از مهمترین دسته افرادی که باید نسبت به رژیم مناسب امگا ۳ توجه ویژه داشته باشند، بانوان باردار هستند. در مورد بانوان باردار جدا از معاینه‏‌ها و ورزش‏‌های پیش از زایمان، مصرف غذاهای متعادل روزانه برای حفظ و گذراندن بارداری سالم ضرورت دارد. پزشکان معمولا قدری اسید فولیک یا مکمل‏‌های مولتی ویتامین را در دوران بارداری تجویز می‏‌کنند. بیشتر بانوان به تاثیر اسید فولیک در تسریع رشد جنین پی‏‌برده‏‌اند ولی در مورد مزایا و تاثیرات اسیدهای چرب ضروری هنوز اطلاع رسانی نشده است.

اسید‏های امگا ۳ برای زنان باردار اهمیت دارند زیرا به کاهش امکان ابتلا به پیش تشنج بارداری کمک می‏‌کند. پیش تشنج بارداری عارضه‌ بالقوه خطرناکی است که شاید در اواخر دوران بارداری پیش بیاید و در صورت درمان نشدن به تشنج و اثرات خطرناک دیگر منتهی می‏‌شود. نشانه‏‌های پیش تشنج بارداری فشار خون بالا، احتباس مایعات، افزایش زیاد وزن و وجود پروتئین در ادرار است. برای جبران این بیماری می‏‌توان از محصولات لبنی استفاده کرد که حاوی امگا ۳ هستند. پنیرهای امگا ۳ یکی از این محصولات هستند. این نوع پنیر در حال حاضر در بازار موجود است و با مصرف آنها می‌توان بخش بزرگی از نیاز بدن به این ماده را تامین کرد.

تاثیر امگا ۳ بر جنین

به نظر کین‌تان، جنینی که در رحم مادر است، مقدار زیادی مواد غذایی را از مادر می‏‌گیرد. در واقع جنین مواد مورد نیازش را به طور کامل از بدن مادر برمی‌دارد و به همین دلیل برای بسیاری از مادران که مواد غذایی لازم را در دوران بارداری دریافت نمی‌کنند بعد از زایمان به کمبود مواد غذایی دچار می‌شوند. مادری که در دوران بعد از زایمان کمبود امگا ۳ داشته باشد، احتمالا به افسردگی بعد از زایمان (PND) دچار می‏‌شود.

بنابراین برای مادران مصرف امگا ۳ حین بارداری و پس از وضع حمل بسیار لازم است. به باور متخصصان بدن مادران به ویژه پس از زایمان نیاز به اصلاح و بهبود دارد. از همین رو بدن نیازمند مواد لازم است. علاوه‌بر این، این مواد نقش بسیار مهمی در رشد کودک متولد شده ایفا می‌کنند. امگا ۳ به ساخت مغز کودک، تشکیل شبکیه‏ چشم و رشد دستگاه عصبی جنین کمک می‏‌کند. علاوه بر این امگا ۳ بر رشد دستگاه قلبی و تنفسی نیز اثرگذار است.

 

بالابردن ضریب هوشی جنین با مصرف امگا ۳

the-effect-of-omega-3-on-fetus

 

این کارشناس ارشد تغذیه مصرف لبنیات را در دوران بارداری بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت :« مصرف لبنیات خیلی مهم است چون به رشد استخوانی کودک و کامل شدن فرم فک و استخوان و جمجمۀ جنین کمک بسزایی می کند و قابل ذکر است که کلسیم در ساختار مغز نقش مؤثری دارد و برای بهرۀ هوشی کودکان حتما سفارش می شود که شیر و ماست در دورۀ جنینی و بارداری مادر استفاده شود.»

هوش و زیبایی جنین رابطه ای تنگاتنگ با تغذیۀ مادر در هنگام بارداری و قبل از آن دارد در همین زمینه در گفت و گویی کوتاه با شهرزاد محمدیان کارشناس ارشد تغذیه و عضو کمیتۀ پزشکی آکادمی ملی المپیک در خصوص تغذیۀ مادران باردار داشتیم ، وی با تاکید بر مصرف ماهی ها و غداهای دریایی در این دوران ، عنوان کرد :« برای تقویت هوشی جنین توصیه می شود که از ماهی ها و غذاهای دریایی استفاده شود به خصوص ماهی هایی که حاوی امگا۳ هستند مانند ماهی های قزل آلا ، ماهی سالامون یا میگو و یا روغن هایی که از این ماهی ها حاصل می شود برای بالا بردن ضریب هوشی جنین مؤثر هستند.»

وی در ادامه در خصوص نقش میوه ها در رسیدن به این مهم گفت :« گردو و روغن آن ماده ای بسیار مفید و مناسب برای زیبایی و هوش کودک محسوب می شود و میتوان به میوه ها به دلیل وجود آنتی اکسیدان هایی که دارند اشاره کرد.»

این کارشناس ارشد تغذیه مصرف لبنیات را در دوران بارداری بسیار مهم ارزیابی کرد و به خبرنگار سلامت نیوز گفت :« مصرف لبنیات خیلی مهم است چون به رشد استخوانی کودک و کامل شدن فرم فک و استخوان و جمجمۀ جنین کمک بسزایی می کند و قابل ذکر است که کلسیم در ساختار مغز نقش مؤثری دارد و برای بهرۀ هوشی کودکان حتما سفارش می شود که شیر و ماست در دورۀ جنینی و بارداری مادر استفاده شود.»

شهرزاد محمدیان از ۵ گروه غذایی برای داشتن کودکی زیبا و باهوش نام برد و ادامه داد :« ۵ گروه غذایی مثل نون و غلات ،میوه ، سبزیجات ، گوشت و مواد پروتئینی ، شیر و فرآورده های لبنیاتی را باید با تعادل استفاده کنیم تا مواد مغذی آنان به صورت صحیح جذب بدن شود و نتیجۀ دلخواه به دست آید.»

وی در خصوص مصرف سبزیجات اظهار داشت :« فولیک اسید یکی از موادی است که می تواند کمک کند به داشتن فرزندی زیبا که منابع این ماده در برگ سبز سبزیجات و سالاد موجود است و می توان از کنجد به عنوان یکی دیگر از منابع این ماده نام برد.»

این متخصص تغذیه در پایان تاکید کرد :« در دوران بارداری باید مقدار مصرف پروتئین برای مادران به خاطر تکامل جنین بیشتر شود ولی می توانند از پروتئین های گیاهی هم استفاده کنند یعنی مثلا اگر نمی توانند همیشه گوشت مصرف کنند حبوبات را با غلات مخلوط کنند و در طبخ غذاهایشان استفاده کنند ولی متاسفانه اسیدهای چرب امگا۳ فقط در غذاهای حیوانی وجود دارد و نمی توانیم جایگزینی برای این مواد پیدا کنیم.»

سلامت نیوز: بالابردن ضریب هوشی جنین با مصرف امگا ۳


مطالب جالب دیگر

  • ۹۵/۱۲/۰۸
  • sara sara1