وبلاگ تفریح و سرگرمی زمستونی

وبلاگ تفریح و سرگرمی

وبلاگ تفریح و سرگرمی زمستونی

وبلاگ تفریح و سرگرمی

طرز تهیه آش رشته نذری

 

طرز تهیه آش رشته برای ۱۰ نفر / آش رشته برای ۲۰ نفر / آش رشته برای ۴۰ نفر / طرز تهیه آش رشته نذری برای ۵۰ نفر / مواد لازم برای آش رشته برای ۱۰۰ نفر / 

آش رشته نذری برای ۱۰۰ نفر / طرزتهیه آش رشته مجلسی

 

 

برای تهیه آش نذری برای ۵۰ نفر ابتدا بایستی از شب قبل نخود و لوبیا را خیس کنید.

۸ تا ۱۰ ساعت بگذارید تا خیس بخوردند. بهتر است در این چند ساعت چند بار آب آنها را عوض کنید،

سپس برای پخت مواد بایستی نخود و لوبیا را با هم و عدس را جداگانه بپزید.

پخت جدا از هم مواد هم به این دلیل است که نخود و لوبیا نسبت به عدس دیرپز تر هستند.

مواد را تقریبا نیم پز کنید.

دیگ نذری مورد نظر خود را تا ۲/۳ از آب پر کنید.

شعله اجاق گاز را روشن کنید و اجازه دهید آب به جوش بیاید.

وقتی آب بجوش آمد نخود و لوبیا و عدس را داخل دیگ بریزید.

بعد از آن سبزی ها را که خرد نموده اید داخل دیگ ریخته و هم بزنید.

صبر کنید رنگ سبزیها کمرنگتر شود.

سپس مقداری نمک به مواد اضافه کنید.

توجه داشته باشید چون رشته آشی دارای نمک است مقدار نمکی که اضافه می کنید بیش از اندازه نباشد و باعث شور شدن غذای شما نشود.

برای اینکه از شوری آن جلوگیری کنید با افزودن مقداری نمک از مواد کمی بچشید و تا حدی که مزه دار باشد کفایت می کند.

سپس اجازه دهید مواد با هم بپزد.

زمانی که سبزی ها و مواد دیگر کاملا پخته شدند میتوانید نصف پیاز سرخ شده را داخل دیگ بریزید.

اجازه دهید کمی مواد جوش بخورد و سپس رشته های آشی را که از قبل کوتاه تر کرده اید به داخل مواد اضافه کنید.

مواد را کاملا  هم بزنید تا رشته ها به هم نچسبند.

وقتی رشته ها کلفتر شدند و دیدید ،آش لعاب داد زیر آن را خاموش کرده و در ظروف بکشید.

باقی مانده  پیاز سرخ شده همراه با سیر داغ و نعناع داغ  و کشک  را برای تزیین ظرفهای آش مصرف کنید.

 

مواد لازم برای ۴-۶ نفر

نخود و لوبیا چیتی ………………………………………………………………………. روی هم یک استکان

عدس ……………………………………………………………………………………… یک استکان

پیاز داغ ……………………………………………………………………………………. یک لیوان سرپر

سبزی آش ( تره، جعفری، اسفناج، کمی گشنیز ) …………………………………….. یک کیلو

رشته آش ……………………………………………………………………………….. نصف یک بسته

نعناع خشک ……………………………………………………………………………… یک قاشق غذا خوری سرپر

کشک ………………………………………………………………………………………. به مقدار لازم

نمک و زرد چوبه و فلفل سیاه …………………………………………………………… به مقدار لازم

 

طرز تهیه :

نخود و لوبیا چیتی را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید . در قابلمه مناسبی ( برای این مقدار، قابلمه قطرحدود ۳۰ سانتیمر و ارتفاع حدود ۳۰-۴۰ سانتیمتر مناسب است ) سه لیوان آب بریزید و نخود و لوبیا چیتی را در آن بریزید تا نیم پز شود . بعد از اینکه نخود و لوبیا چیتی تقریبا نیم پز شد ( کمی نرم شد ) عدس را به مواد بیفزایید و بگذارید با هم بپزند . اگر حین پخت چند بار آب مواد را عوض کنید هم رنگ آش بهتر میشود و هم برای کسانی که ناراحتی معده دارند کمتر ایجاد مشکل میکند ( به خاطر اینکه حبوبات برای معده های ضعیف معمولا مشکل ساز است ) حدودا یک ساعت بعد از اینکه عدس را به مواد اضافه کردید نیمی از پیاز داغ را داخل مواد بریزید و بعد از چند دقیقه سبزی آش را داخل قابلمه بریزید و خوب هم بزنید .

درب قابلمه را نگذارید تا سبزی ها رنگشان یکباره تیره نشود . وقتی سه – چهار دقیقه از اضافه کردن سبزی ها گذشت و مواد را خوب با هم مخلوط کردید درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید آش با حرارت ملایم بپزد . برای پخت این آش زمانی نمیشود تعین کرد . چون بسته به حجم و نوع مواد زمان پخت متغیر است .

ولی رشته را هنگامی به آش اضافه کنید که نهایتا ۳۰ دقیقه بعد بخواهید آش را سرو کنید یا از روی حرارت بردارید. برای اینکه وقتی رشته را اضافه میکنید اگر از ۳۰ دقیقه بیشتر روی حرارت باشد ( حتی حرارت کم ) به هم میچسبد و کم کم ته میگیرد . و شما مجبورید که آش را هم بزنید و رشته در اثر هم زدن خرد میشوند و ظاهر و طعم آش را خراب میکنند .

توجه کنید که موقع پختن آش رشته هرگز از ابتدا نمک را به مواد اضافه نکنید . به خاطر اینکه رشته آش به اندازه کافی نمک دارد . بعد از اضافه کردن رشته و در واقع قبل از اینکه آش را در ظرف مناسب بریزید نمک و فلفل و زرد چوبه آن را اندازه کنید .

قبل از سرو کردن آش در ظرف مناسب مقداری از کشک را داخل آش بریزید و هم بزنید البته اگر کسانی هستند که آش را بدون کشک دوست دارند ( مثل خاله خانم ! ) برای آنها آش بدون کشک کنار بگذارید !

و بعد آش را در ظرف بکشید و روی آن را با کش و نعناع داغ و باقیمانده پیاز داغ تزئین کنید .

برای درست کردن نعناع داغ ، برای اینکه رنگ آن زیاد تیره نشود ، در تابه کوچکی مقدار کمی روغن بریزید و منتظر داغ شدن آن نمانید ! نعناع را سریع به آن اضافه کنید و همین که چند بار هم زدید نعناع را از روی حرارت بردارید تا رنگ آن تیره نشود .

برای اینکه پیاز داغ هایی با ظاهر بهتر داشته باشیم بهتر است ابتدا موقع خرد کردن پیازها توجه کنید که اندازه آنها یکدست باشد تا موقع سرخ شدن رنگشان تیره و روشن نشود و  بعد از سرخ شدن ، پیاز ها را داخل یک آب کش پخش کنید تا روغن اضافی آن گرفته شود و پیازها به هم نچسبند .

ازمن نشنیده بگیرید ولی تجربه نشان داده سرخ کردن پیاز در روغن جامد !! و حرارت ملایم ، هم رنگ پیاز ها را بهتر میکند و هم عطر و مزه آنها را !

ولی شما از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید !

بعد از سرخ شدن پیازها در روغن و تفت دادن آنها با مقدار کمی زرد چوبه ، اگر کمی پودر زعفران خشک روی آنها بپاشید و بلافاصله هم بزنید رنگ پیازداغ بسیار بهتر میشود و همچنین عطر آن .

منبع : http://mehrmihan.ir/aways-noodle-soup-recipe/


مطالب جالب دیگر

  • ۹۵/۱۲/۰۳
  • sara sara1